Aptamil® MIŠINYS MOTINOS PIENO PAPILDYMUI

Specialios medicininės paskirties maisto produktas.

Produkto informacija

  • Skirtas neišnešiotų kūdikių, sveriančių mažiau nei 1800 g, mitybai papildyti. Mišinys neskirtas vartoti kaip vienintelis mitybos šaltinis. Sudėtyje yra labai hidrolizuoti baltymai, ilgųjų grandinių polinesočiosios riebalų rūgštys (LCPUFA), įskaitant dokozaheksaeno rūgštį (DHA), arachidono rūgštį (ARA) ir mikroelementai, kurių kiekiai atitinka ESPGHAN rekomenduojamus kiekius neišnešiotiems naujagimiams.

    200 g

    Pagaminta Europos Sąjungoje. 

    Platintojas: SIA „Nutricia“, Gustava Zemgala gatve 74, Ryga, Latvija, LV-1039, tel.: Tel.: +370 5 2300377 

  • Skirtas enteriniam vartojimui. Neskirtas parenteriniam vartojimui. Vartojamas tik prižiūrint sveikatos priežiūros specialistui, atidžiai įvertinus visas maitinimo galimybes, įskaitant maitinimą krūtimi. Neskirtas vartoti kaip vienintelis mitybos šaltinis. Skirtas neišnešiotų kūdikių, sveriančių mažiau nei 1800 g, mitybai papildyti. 

    Nevartoti esant: 

    1. netoleravimui/alergijai karvės pieno baltymams;
    2. laktozės netoleravimui;
    3. įgimtai fenilketonurijai, galaktozemijai, galaktokinazės nepakankamumui.
    1. Nusiplaukite rankas ir sterilizuokite visus priedus, kuriuos naudosite mišiniui paruošti.
    2. Prieš naudojimą visada patikrinkite galiojimo terminą.
    3. Į buteliuką įpilkite reikiamą motinos pieno kiekį.
    4. Mišiniui ruošti, naudokite tik pakuotėje esantį šaukštelį. 1 šaukštelyje yra 1 g miltelių.
    5. 1 g miltelių reikia 25 ml šilto motinos pieno (37°C). Jei motinos pieno kiekis yra mažesnis, atitinkamai sumažinkite miltelių kiekį, kad mišinio koncentracija nebūtų per stipri. Mažesniam nei 1 g atsverti, naudokite laboratorines svarstykles, jei įmanoma, griežtai laikantis higienos sąlygų.
    6. 6. Lėtai maišykite, kol milteliai visiškai ištirps.
    7. 7. Vadovaudamiesi gerąja praktika, paruoštą mišinį vartokite iš karto po paruošimo arba laikykitės ligoninės nurodymų, kaip vartoti motinos pieno papildą.

    Laikymo sąlygos: Pakuotę laikyti sandariai uždarytą sausoje ir vėsioje vietoje (<25°C, nešaldyti). Supakuota naudojant apsaugines dujas. Atidarius, sunaudokite per mėnesį. Mišiniui ruošti, naudokite tik pakuotėje esantį šaukštelį. Produktas nėra sterilus. Ruoškite mišinį pagal instrukciją. Paruoštą mišinį vartokite iš karto po paruošimo arba lakykitės ligoninėje nustatytų gerosios praktikos procedūrų.Nesuvartotas mišinys, praėjus 2 valandoms po pagaminimo, turi būti išpiltas. 

  • Sudedamosios dalys: maltodekstrinas, išrūgų baltymų hidrolizatas (iš karvių pieno), kazeino hidrolizatas (iš karvių pieno), bevandeniai pieno riebalai, augalinis aliejus (vidutinių grandinių trigliceridai (kokoso riešutų ir / arba palm aliejus)), kalcio glicerofosfatas, kalcio laktatas, natrio chloridas, magnio citratas, žuvų taukai, L-askorbo rūgštis, natrio hidroksidas, natrio citratas, kiaušinių lipidai, Mortierella alpina aliejus, kalio chloridas, L-triptofanas, DL-alfa-tokoferilacetatas, nikotinamidas, cinko sulfatas, kalcio D-pantotenatas, retinilpalmitatas, DL-alfa-tokoferolis, riboflavinas, tiamino hidrochloridas, vario sulfatas, piridoksino hidrochloridas, pteroilmonoglutamino rūgštis, mangano sulfatas, fitomenadionas, kalio jodidas, holekalciferolis, D-biotinas, natrio selenitas, cianokobalaminas. 

      

    100 g miltelių 

    1 g miltelių 

    Energetinė vertė 

    1810 kJ/ 431 kcal 

    18,10 kJ/ 4,31 kcal 

    Riebalai 

    17,5 g 

    0,18 g 

        tarp jų: sočiosios riebalų rūgštys 

    14,1 g 

    0,14 g 

                     polinesočiosios riebalų rūgštys 

    0,7 g 

    0,007 g 

                     linolo rūgštis (LA) 

    0,27 g 

    0,0027 g 

                     alfa linoleno rūgštis (ALA) 

    0,05 g 

    0,0005 g 

                     dokozaheksaeno rūgštis (DHA) 

    0,12 g 

    0,0012 g 

                     arachidono rūgštis (ARA) 

    0,12 g 

    0,0012 g 

    Angliavandeniai 

    37,1 g 

    0,37 g 

         tarp jų: cukrūs 

    1,9 g 

    0,02 g 

                         laktozė 

    0,53 g 

    0,005 g 

                         inozitolis 

    2,1 mg 

    0,02 mg 

    Skaidulinės medžiagos  

    0 g 

    0 g 

    Baltymai 

    32,5 g 

    0,33 g 

         tarp jų: išrūgų baltymai 

    16,2 g 

    0,16 g 

                      kazeinas 

    16,2 g 

    0,16 g 

    Druska 

    2,1 g 

    0,02 g 

    Vitaminai 

     

     

        vitaminas A  

    5797 μg 

    58 μg  

        vitaminas D3 

    138 μg 

    1,38 μg 

        vitaminas E 

    65 mg α-TE 

    0,65 mg α-TE 

        vitaminas K  

    409 μg 

    4,09 μg 

        Tiaminas  

    3400 μg 

    34 μg 

        Riboflavinas  

    4300 μg  

    43 μg 

        Niacinas  

    66 mg 

    0,66 mg 

        Pantoteo rūgštis 

    19 mg 

    0,19 mg 

        vitaminas B6 

    2700 μg  

    27 μg 

        Folatas 

    1250 μg 

    0,01 μg 

        Folio rūgštis 

    750 μg 

    7,5 μg 

        vitaminas B12 

    5,0 μg 

    0,05 μg 

        Biotinas 

    62 μg 

    0,62 μg 

        vitaminas C 

    297 mg 

    2,97 mg 

    Mineralinės medžiagos 

     

     

        Natris 

    824 mg 

    8,24 mg 

        Kalis 

    575 mg 

    5,75 mg 

        Chloridas 

    625 mg 

    6,25 mg 

        Kalcis 

    1734 mg 

    17,34 mg 

        Fosforas 

    949 mg 

    9,49 mg 

        Magnis 

    125 mg 

    1,25 mg 

        Geležis 

    0,50 mg 

    0,1 mg 

         Cinkas 

    15 mg 

    0,15 mg 

        Varis 

    1000 μg  

    10 μg 

        Manganas 

    163 μg 

    1,63 μg 

        Fluoridas 

    213 μg 

    2,13 μg 

        Molibdenas 

    60 μg 

    0,60 μg 

        Selenas 

    44 μg 

    0,44 μg 

        Chromas 

    38 μg 

    38 μg 

         Jodas 

    280 μg 

    2,8 μg 

    Kita 

     

     

    Cholinas 

    19 mg 

    0,19 mg 

    osmoliarumas 

    100 mOsmol/l 

    osmolingumas* 

    410 mOsmol/kg H2O