Specialios medicininės paskirties maisto produktas. Neišnešiotiems ir mažo svorio naujagimiams

Produkto informacija

  • SPECIALIOS MEDICININĖS PASKIRTIES MAISTO PRODUKTAS. Neišnešiotiems ir mažo svorio naujagimiams 

    • Pritaikytas neišnešiotų kūdikių mitybos poreikiams tenkinti. 
    • Didelė energinė vertė 
    • Daug baltymų: didesnė energinė vertė 

    Svarbiausios maistinės medžiagos 

  • Geriausias maistas kūdikiui yra motinos pienas. Vartoti ligoninėje prižiūrint gydytojui. Pieno mišinys skirtas tik mitybos reguliavimui esant mažam naujagimių svoriui (nuo 1000g iki 1800g) kai maitinimas krūtimi yra neįmanomas arba nepakankamas. Tinka vartoti kaip vienintelis mitybos šaltinis arba kaip mitybos dalis. Netikslus pieno mišinio paruošimas, laikymas ir vartojimas gali pakenkti kūdikio sveikatai.

  • Svarbu tiksliai laikytis mišinio paruošimo instrukcijos.

    Mišinį ruoškite šviežiai, sumaitinkite iš karto, nevartokite likučių. Nešildykite mišinio mikrobangų krosnelėje.

    1. Nusiplaukite rankas. Mišinio ruošimui naudokite tik švarius arba sterilizuotus indus.
    2. Užvirinkite geriamą vandenį ir ataušinkite iki 40°C.
    3. Į buteliuką įpilkite lentelėje nurodytą vandens kiekį.
    4. Mišinį dozuokite šaukšteliu, esančiu dėžutėje. Kaupą nubraukite švariu peiliu.
    5. Į vandenį įberkite nurodytą skaičių dozavimo šaukštelių.
    6. Buteliuką užsukite ir laikant stačiai iš karto stipriai plakite 10 sekundžių arba kol ištirps milteliai.
    7. Užmaukite žinduką. Patikrinkite temperatūrą (turėtų būti 37°C). 

     

    Laikymo sąlygos:  

    Skardinę uždarykite ir laikykite sausoje vietoje (nuo 5° iki 25°C). Atidarytą pakuotę suvartokite per 4 savaites. Supakuota naudojant apsaugines dujas. 

    Maitinimo lentelė 

    Paruošto mišinio kiekis, ml 

    Vienos porcijos paruošimas 

    Vandens kiekis, ml 

    Aptamil Prematil Dozavimo šaukšteliai 

    70 

    60 

    2 

    100 

    90 

    3 

    130 

    120 

    4 

    170 

    150 

    5 

    200 

    180 

    6 

    230 

    210 

    7 

    Standartinis paruošimas: 100 ml mišinio: = 90 ml vandens + 3 dozavimo šaukšteliai miltelių (16,8 g). 1 dozavimo šaukštelis = 5,6 g.  

  • Nugriebto pieno milteliai, laktozė (iš karvės pieno), gliukozės sirupas, augaliniai aliejai (didelę koncentraciją oleino rūgšties turintis saulėgrąžų aliejus, rapsų, saulėgrąžų, vidutinių grandinių trigliceridai (palmių ir/arba kokosų), nakvišų), išrūgų baltymai (iš karvės pieno), galaktooligosacharidai (iš karvės pieno), bevandeniai pieno riebalai (iš karvės pieno), kiaušinių lipidai, maltodekstrinas, natrio citratas, fruktooligosacharidai, kalcio fosfatas, žuvų taukai, natrio chloridas, kalcio karbonatas, Mortierella alpina aliejus, L-askorbo rūgštis, inozitolis, cholino chloridas, magnio chloridas, kalio citratas, emulsiklis (sojų lecitinas), DL-alfa-tokoferilacetatas, taurinas, geležies (II) sulfatas, cinko sulfatas, nikotinamidas, citidino 5'-monofosfatas, L-karnitinas, uridino 5'- monofosfato natrio druskos, kalcio D-pantotenatas, inozino 5'- monofosfato natrio druskos, antioksidantas (L-askorbilpalmitatas), adenozino 5'-monofosfatas, vario sulfatas, guanozino 5'- monofosfato natrio druskos, retinilo acetatas, DL-alfa-tokoferolis, tiamino hidrochloridas, retinilo palmitatas, riboflavinas, piridoksino hidrochloridas, folio rūgštis (pteroilmonoglutamo rūgštis), kalio jodidas, natrio selenitas, filochinonas (fitomenadionas), mangano sulfatas, D-biotinas, cholekalciferolis, ciankobalaminas.

    MAISTINGUMO INFORMACIJA

     

    100g

     100 ml paruošto mišinio

    Energinė vertė

    kJ

    1990

    335

     

    kcal

    475

    80

    Riebalai

    g

    23

    3,9

    iš kurių

     

     

     

    sočiųjų riebalų rūgščių

    g

    9

    1,5

    Angliavandeniai

    g

    49,8

    8,4

    iš kurių

     

     

     

    cukrų

    g

    34,3

    5,8

    Skaidulinės medžiagos

    g

    3,4

    0,6

    Baltymai

    g

    15,8

    2,7

    Druska

    g

    1

    0,17

    Inozitolis

    mg

    143

    24

    Galaktooligosacharidai (GOS)

    g

    2,9

    0,48

    Fruktooligosacharidai (FOS)

    mg

    475

    80

    Mineralai ir mikroelementai

     

     

     

    Natris

    mg

    413

    69,6

    Kalis

    mg

    481

    81

    Chloridas

    mg

    522

    88

    Kalcis

    mg

    616

    104

    Fosforas

    mg

    371

    62

    Magnis

    mg

    47

    7,9

    Geležis

    mg

    9,5

    1,6

    Cinkas

    mg

    6,6

    1,1

    Varis

    μg

    475

    80

    Manganas

    mg

    0,036

    0,006

    Fluoridas

    μg

    ≤  43

    ≤  7,2

    Molibdenas

    μg

    ≤  43

     ≤ 7,2

    Selenas

    μg

    27

    4,5

    Chromas

    μg

    ≤  43

     ≤ 7,2

    Jodas

    μg

    162

    27

    Vitaminai

     

     

     

    Vitaminas A

    μg RE

    2172

    366

    Vitaminas D3  

    μg

    18

    3,1

    Vitamin E

    mg α-TE

    28

    4,6

    Vitaminas K  

    μg

    40

    6,7

    Tiaminas (B1)  

    mg

    0,85

    0,14

    Riboflavinas (B2)  

    mg

    1,2

    0,2

    Niacinas (B3)

    mg NE

    14

    2,4

    Pantoteno rūgštis (B5) 

    mg

    5

    0,84

    Vitaminas B6

    mg

    0,7

    0,12

    Foliatai

    μg

    346

    58,3

    Vitaminas B12 

    μg

    1,2

    0,2

    Biotinas

    μg

    21

    3,6

    Vitaminas C  

    mg

    109

    18

    Nukleotidai

    mg

    20

    3,4

    Kita

     

     

     

    L-karnitinas

    mg

    12

    2,1

    Cholinas

    mg

    152

    26

    Taurinas

    mg

    33

    5,5

    Angliavandeniai be kalorijų (GOS)

    g

    1,4

    0,2

    Arachidono rūgštis (AA)

     

    0,12 g

    20 mg

    Dokozaheksaeno rūgštis (DHA)

     

    0,12 g

     20 mg