Mažai baltymų turinčių patiekalų gaminimas

Patarimai dėl FKU draugiškų daržovių

Gaminti mažai baltymų turinčius patiekalus gali būti iššūkis, tačiau yra daugybė skanių ir sočių daržovių, kurias galima pasirinkti! Štai 5 patarimai apie mažai baltymų turinčias daržoves, kurios tinka daugeliui receptų ir suteikia sotumo jausmą.

Džekfrutas – duonvaisis

Sotus ir mėsiškos tekstūros! Puikiai tinka kaip mėsos pakaitalas gaminant tacos, troškinius ar kaip plėšytas duonvaisis.

Žiediniai kopūstai

Turi mažai baltymų (1,9 g/100 g) ir gali būti naudojami kaip ryžiai arba užtepėlė. Pabandykite pagaminti žiedinių kopūstų košę!

Cukinija

Universali daržovė ir gali būti naudijama pagaminti mažai riebalų turinčius makaronus (zoodles). Naudokite troškiniuose arba kepkite su alyvuogių aliejumi ir žolelėmis.

Morkos

Saldžios ir traškios! Puikiai tinka sriuboms arba kaip užkandis. Naudokite jas troškiniuose papildomam skoniui ir spalvai.

Baklažanas

 Mėsingas ir lengvai sugeria skonius. Naudokite troškiniuose, lazanijoje arba kepkite su prieskoniais.

Susipažįstame su mažai baltymų turinčiais vaisiais

Vaisiuose ir daržovėse yra skaidulų, vitaminų ir kitų maistinių medžiagų, būtinų sveikai mitybai. Atradę naujus vaisius ir daržoves, išbandysite šviežius užkandžius bei receptus ir pagerinsite savo mitybą. Daugelį anksčiau egzotiškais laikytų vaisių ir daržovių dabar galima įsigyti daugumoje maisto prekių parduotuvių. Pasilepinkite ir įtraukite į savo racioną mažai baltymų turinčių vaisių ir daržovių!

Mangai

1/2 puodelio (83 g): 54 kalorijos

Baltymų – 0,4 g*

Fenilalanino – 14 mg

Skaidulų – 1,3 g

Mangas kartais vadinamas tropinių vaisių karaliumi. Mes jį vadiname nuostabiu mažo baltymų kiekio užkandžiu. Mangai gali būti įvairių spalvų, bet visi prinokę yra saldūs, sultingi ir švelnios tekstūros. Tai vaisius, kurį galima naudoti daugelyje receptų. Dėkite jo į mažai baltymų turinčius ryžius, gardinkite salotas arba naudokite šaldytus šio vaisiaus gabalėlius kaip glotnučių pagrindą.

Kiviai

1 vaisius (69 g): 42 kalorijos

Baltymų – 0,8 g*

Fenilalanino – 30 mg

Skaidulų – 2,1 g

Kivis – tai puikus egzotiškas vaisius, kurį galima įsigyti vietos maisto prekių parduotuvėse. Kiviai kilę iš Kinijos, todėl jie dar vadinami kiniškais agrastais. Šiandien kiviai auginami Naujojoje Zelandijoje, Izraelyje, Italijoje ir Kalifornijoje. Šis nedidelis žalias vaisius puikiai tinka vaisių salotoms ir glotnučiams.

* Baltymų kiekis nurodytas informaciniais tikslais. Perskaitykite produkto etiketėje pateiktą informaciją ir patikrinkite baltymų kiekį.

KAULŲ SVEIKATA IR FKU – FAKTAI, KURIUOS REIKIA ŽINOTI

Kaip turintys FKU, mes turime šiek tiek daugiau dėmesio skirti kaulų sveikatai, ypač kalcio kiekiui. Greiti faktai Sveiki kaulai yra būtini mūsų fiziniam pajėgumui ir aktyviam gyvenimui. Jūsų kaulai nuolat stiprinami iš vidaus. Kieto kaulinio apvalkalo centre yra puri (daugiausia kolageno) struktūra, kuri tiekia svarbiausius mineralus ir maistines medžiagas išoriniam „apvalkalui“. Kietoje išorinėje kaulo dalyje …

Skaitykite daugiau

Mitai apie mažai baltymų turinčią dietą ir baltymų trūkumo kompensavimą

„Savo FKU galiu valdyti be specialaus baltymų mišinio“ Skaitykite apie mitus, susijusius su mažai baltymų turinčia mityba ir baltymų prisotinimu. „Aš galiu valdyti savo FKU, tiesiog valgydamas mažai baltymų turinčius maisto produktus, nevartodamas specialaus baltymų mišinio“ Tiesa yra ta, kad žmonėms, turintiems FKU, reikia įtraukti į savo mitybą fenilalanino neturintį baltymų šaltinį. Specialūs baltymų mišiniai …

Skaitykite daugiau