Loprofin Mažai baltymų turintis universalus miltų mišinys

Specialios medicininės paskirties maisto produktas. Tik mitybos reguliavimui sergant metabolinėmis ligomis, kuomet esant kepenų ar inkstų sutrikimams reikalinga sumažinto baltymų kiekio dieta.

Produkto informacija

  • Specialios medicininės paskirties maisto produktas. Tik mitybos reguliavimui sergant metabolinėmis ligomis, kuomet esant kepenų ar inkstų sutrikimams reikalinga sumažinto baltymų kiekio dieta.

    Geriausias iki: žiūrėti ant pakuotės.

    Pakuotėje yra pridėtas 8,5 g mielių pakelis.

    Grynasis kiekis: 500 g

    Pagamintas: Jungtinėje Karalystėje, SHS International Ltd

  • Vartoti tik enteriniu būdu. Produktas nėra skirtas vartoti parenteriniu būdu. Produktas turi būti vartojamas prižiūrint sveikatos priežiūros specialistui. Negali būti vartojamas kaip vienintelis mitybos šaltinis.

  • Vartojimo  instrukcija iškepti  DUONĄ IR BANDELES

    Sudedamosios dalys:

    500 g/ 1 pakelis Loprofin mažai baltymų turinčio universalaus miltų mišinio

    8,5 g/ 1 pakelis sausų mielių (pridedama)

    400 ml drungno vandens (40° C)

    2x15 ml/ 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus

    ½ arbatinis šaukštelis druskos (jei leidžiama)

     

    Paruošimas:

    Orkaitės temperatūra 220° C

    ·       Į dubenį sudėkite Laprofin mažai baltymų turintį universalų miltų mišinį, sausas mieles, druską ir sumaišykite. Į mišinį supilkite vandenį ir aliejų.

    ·       Viską gerai sumaišykite elektriniu mikseriu 2 minutes maišant mažu greičiu ir 2 minutes vidutiniu greičiu, kol gausite vienalytę masę. Maišant rankomis: tešlą maišykite mediniu šaukštu 5 minutes, kol gausite vienalytę masę.

    ·       Padalinkite tešlą į 2 dalis duonai arba į 10 dalių bandelėms. Uždenkite polietileniniu maišeliu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių duonos kepaliukus arba 15 minučių bandeles, kad tešla pakiltų dvigubai.

    ·       Kepkite įkaitintoje orkaitėje duoną 30 minučių, bandeles 10 -15 minučių.

    ·       Išimkite kepinius iš skardos ir atvėsinkite.

    ·       Laikymas: atvėsusius kepinius supakuokite į polietileno maišelius. Užšaldymas: supakuotus kepinius galima užšaldyti.

    Laikymo sąlygos. Laikyti vėsioje, sausoje, saugoti nuo saulės spindulių. Atidarius laikyti sandarioje pakuotėje ir suvartoti per 1 mėnesį.

  • Kviečių krakmolas, cukrus, stabilizatoriai (E 412, E 440 (i)), tešlos kildymo medžiagos (E 575, E 500), sausas gliukozės sirupas, nikotinamidas, geležis, tiamino mononitratas, piridoksino hidrochloridas, riboflavinas.

    Maistingumo informacija

    100 g mišinio yra:

    8,5 g sausų mielių yra:

    Energinė vertė

    1516 kJ / 361 kcal

    116 kJ/ 27 kcal

    Riebalai, iš kurių

                sočiųjų riebalų rūgščių

    0,42 g

    0,23 g

    0,38 g

    0 g

    Angliavandeniai, iš kurių

                cukrų

    87,4 g

    5,1 g

    0,71 g

    0 g

    Skaidulinės medžiagos

    3,1 g

    2,8 g

    Baltymai, iš kurių

                L-argininas

                L-cistinas

                L-izoleucinas

                L-leucinas

                L-lizinas

                L-metioninas

                L-fenilalaninas

                L-treoninas

                L-tirozinas

                L-valinas

    0,31 g

    7,1 mg

    <7 mg

    4,8 mg

    9,3 mg

    9,4 mg

    2,1 mg

    <10 mg

    5,5 mg

    3 mg

    7,6 mg

    3,8 g

    122 mg

    7 mg

    96 mg

    122 mg

    95 mg

    45 mg

    100 mg

    114 mg

    74 mg

    100 mg

    Druska

    0,35 g

    0,02 g

    Vitaminai:

     

    Tiaminas

    0,6 mg

    0 mg

    Riboflavinas

    0,3 mg

    0 mg

    Niacinas

    5 mg

    (5,1 mg NE)

    0 mg

    Vitaminas B6

    0,5 mg

    0 mg

    Mineralinės medžiagos:

     

     

    Natris

    141 mg

    6,1 mg

    Kalis

    26,7 mg

    179 mg

    Fosforas

    44 mg

    83 mg

    Geležis

    4 mg

    <1 mg