Specialios medicininės paskirties maisto produktas. Tik mitybos reguliavimui sergant metabolinėmis ligomis, kuomet esant kepenų ar inkstų sutrikimams reikalinga sumažinto baltymų kiekio dieta.
Loprofin Mažai baltymų turintys makaronai Fusilli
Produkto informacija
-
Specialios medicininės paskirties maisto produktas. Tik mitybos reguliavimui sergant metabolinėmis ligomis, kuomet esant kepenų ar inkstų sutrikimams reikalinga sumažinto baltymų kiekio dieta.
Pagamintas: Italijoje, SHS International Ltd. užsakymu.
Grynasis kiekis: 500 g
-
Produktas turi būti vartojamas prižiūrint sveikatos priežiūros specialistui. Negali būti vartojamas kaip vienintelis mitybos šaltinis.
-
Vartojimo nurodymai ir paruošimas.
· Dideliame puode užvirti 1 l vandens. Sudėti vieną porciją* sausų makaronų.
· Neprivaloma – jei leidžiama galima įdėti 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos.
· Virti apie 8 – 10 minučių arba kol suminkštės, retkarčiais pamaišant. Nukošti, perskalauti virintu vandeniu ir vartoti kaip nurodyta.
*vidutinis suaugusio asmens porcijos dydis yra 75 g sausų makaronų (168 g virtų makaronų).
Laikyti sausoje vėsioje vietoje.
-
Kukurūzų krakmolas, modifikuotas bulvių krakmolas, emulsiklis (E 471), stabilizatorius (E 461), dažiklis (E 160 (a)), antioksidantas (E 300).
Sudėtyje gali būti sojos ir lubinų.
Maistingumo informacija
100 g
Porcijoje (75 g)
Energinė vertė
1541 kJ / 363 kcal
1156 kJ/ 272 kcal
Riebalai, iš kurių
sočiųjų riebalų rūgščių
1,2 g
0,2 g
0,9 g
0,15 g
Angliavandeniai, iš kurių
cukrų
87,4 g
0 g
65,6 g
0 g
Skaidulinės medžiagos
1,1 g
0,83 g
Baltymai, iš kurių
L-argininas
L-cistinas
L-izoleucinas
L-leucinas
L-lizinas
L-metioninas
L-fenilalaninas
L-treoninas
L-tirozinas
L-valinas
0,5 g
8,5 mg
5,3 mg
8,0mg
27,7 mg
8,3 mg
4,5 mg
17,5 mg
8,2 mg
2,8 mg
12,5 mg
0,38 g
6,4 mg
4,0 mg
6,0 mg
20,8 mg
6,2 mg
3,4 mg
13,1 mg
6,2 mg
2,1 mg
9,4 mg
Druska
0,075 g
0,056 g
Mineralinės medžiagos:
Natris
30 mg
22,5 mg
Kalis
30 mg
22,5 mg
Fosforas
27 mg
20,3 mg