Jums reikės:
• 1,5 puodelio miltų
• žiupsnelio druskos
• 2 šaukštelių kepimo miltelių
• 2 šaukštų kakavos
• 0,5 puodelio cukraus
• 0,5 puodelio rudojo cukraus
• 1 buteliuko „Fortini Multi Fibre“* šokolado skonio
• 1 kiaušinio
• 5 šaukštų aliejaus
• 100 g pieniško šokolado
• 100 g lazdynų riešutų
• vanilės
Paruošimas:
1. Supjaustykite šokoladą ir susmulkinkite riešutus.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų (baltą ir rudą).
3. Mažesniame dubenyje sumaišykite skystus ingredientus: „Fortini Multi Fibre“, įdėkite kakavos, kiaušinį, aliejų ir vanilės.
4. Į sausų ingredientų mišinį su šokoladu ir riešutais įpilkite skystų ingredientų ir išmaišykite iki vientisos masės.
5. Supilkite tešlą į silikonines arba metalines formas, kuriose įdėtos popierinės keksiukų formelės (užpildykite iki ¾ formelės aukščio).
6. Kepkite 180 °C temperatūroje 20–25 minutes.
* Visada pasikonsultuokite su savo gydytoju, jei produktą naudojate kaip gaminamo patiekalo sudėtinę dalį, nes dėl temperatūros pokyčių gali pakisti produkto maistinių medžiagų kiekis.